Tuotantoketju

Huolellinen tuotantoketju takaa ensiluokkaisen lopputuloksen

Kuorinta ja kuivaus
Tuotantolaitoksella pylväät kuoritaan ja lajitellaan lasertekniikkaa hyödyntäen eri standardien ja asiakasvaatimusten mukaisesti. Kuori käytetään energianlähteenä omassa lämpövoimalassamme.

Perinteisesti pylväät on kuivattu ilmavissa taapeleissa, jolloin pylväiden välissä vapaasti liikkuva ilma kuivattaa pylväät 8 – 10 kuukauden aikana. Nykyisin pylväät voidaan kuivata myös alipaine- tai lämminilmakuivaamoissamme.

 

Sorvaus ja työstö
Pylvään sorvauksessa puun pinnasta poistetaan nilakerros, jolloin pinnasta tulee tasainen. Sorvilastu käytetään energianlähteenä omassa lämpövoimalassamme.

Työstövaiheessa tarkastetaan pylvään mitat, kosteus ja laatu. Samalla tehdään asiakkaan vaatimusten mukaiset merkinnät, poraukset ja muut tarvittavat työstöt. Näin parannamme pylvään lahonkestävyyttä ja pidennämme sen käyttöikää samalla, kun toimenpiteet helpottavat pylväiden asentamista maastossa.

 

Pole+

Pole+ tuotteet on kyllästetty kupariöljyllä. Menetelmä yhdistää kuparikyllästeen ja kreosootin parhaat ominaisuudet. Kupariöljyn suoja-aineet hidastavat puuaineen lahoamista ja vettähylkivät ominaisuudet saavutetaan ns. kantajaöljyn ansiosta. Pole+ tuotteiden kestävyys täyttää kriittiselle infrastruktuurille asetetut tiukat vaatimukset.

Kreosoottikyllästys
Kreosoottikyllästetty pylväs on tärkein vientituotteemme. Kreosoottikyllästetyt pylväät tarjoavat pisimmän mahdollisen käyttöiän kaikkein vaativimpiin olosuhteisiin.

 

Kreosoottikyllästys tehdään perinteisellä Rüping- prosessilla. Uudessa kreosoottikyllästysprosessissamme pylväät esilämmitetään 50 – 70 °C lämpötilaan ennen kyllästystä. Pylväiden tihkumattomuus varmistetaan jälkikäsittelyssä, joka suoritetaan kuuman vesihöyryn ja alipaineen avulla. Kreosootti on kivihiilitervan tisle, jota on käytetty puunsuojaukseen jo yli 150 vuoden ajan.  Käyttämämme kreosoottiöljyt täyttävät seuraavien standardien vaatimukset:

WEI tyyppi B
WEI tyyppi C

 

Suolakyllästys
Toinen käyttämämme kyllästysmenetelmä on kuparisuolakyllästys. Suolakyllästyksessä käyttämämme kyllästysaineen vaikuttavana aineena on kupari (CuO). Suolakyllästys tehdään Bethell-prosessilla. Yhtiöllämme on käytössä NTR A laatuleimausoikeus. Katso kaikki sertifikaattimme täältä.

 

Yksilöllinen toimitus
Kuljetukset suoraan asiakkaille tapahtuvat nopeasti ja varmasti kuorma-autolla, junalla tai laivalla. Tarvittaessa pylväät jaetaan suoraan työmaalle yksittäisille asennuspaikoille.