Vastuullisuus

Meidän kaikkien vastuulla on pitää luonnostamme ja ihmisistämme huolta

Iivari Mononen -konsernissa vastuullisuus merkitsee esimerkillistä huolehtimista ympäristöstä, työntekijöiden hyvinvoinnista ja turvallisuudesta sekä asiakkaiden tyytyväisyydestä.

Teemme jokaisen päätöksemme vastuullisesti, koska haluamme jättää tuleville sukupolville paremman maailman.

Vastuullisuusraportti 2022

Puutuotteemme sitovat moninkertaisesti enemmän hiiltä elinkaarensa ajan, kuin niiden valmistamisessa syntyy hiilipäästöjä. Puu on siten ilmastoystävällinen valinta. Siksi haluammekin edistää puun käyttöä uusiutuvana raaka-aineena.

Olemme halunneet selvittää tuotteiden ilmastovaikutukset ja esittelemme nyt pitkäaikaisten laskelmien tulokset Iivari Mononen -konsernin vastuullisuusraportissa.

Lataa tästä (pdf)

Vastuullisuuslupauksemme

Tavoittelemme kasvua, tuloksellista liiketoimintaa ja vakaata taloudellista asemaa, että voimme suunnitella toimintaamme pitkällä tähtäimellä. Kannattavan liiketoiminnan avulla pystymme työllistämään ja kehittämään toimintaamme yhä vastuullisempaan suuntaan.

Ympäristö: Minimoimme energiankulutuksen ja käytämme mahdollisimman paljon uusiutuvaa energiaa.

Tuotekehitys: Haluamme olla etunojassa tuotekehitystoiminnassa, olla mukana tekemässä perustutkimusta ja panostaa tulevaisuuden innovaatioihin. Kehitämme jatkuvasti työtapojamme. Olemme onnistuneet yhdistämään ennakkoluulottomasti fyysisen työn ja digitalisaation.

Tuotteet: Tavoitteenamme on, että jatkossakin puuta käytettäisiin uusiutuvana raaka-aineena ja käyttämämme kemikaalit olisivat turvallisia.

Liikenne: Käytämme mahdollisimman paljon vähäpäästöisempiä juna- ja laivakuljetuksia ja uusimme liikkumiseen tarvittavaa kalustoamme nykyaikaisempaan.

Paikallisuus: Työllistämme ja tarjoamme harjoittelupaikkoja useille nuorille. Autamme heitä alkuun työurallaan ja tuemme opinnoissa.

Verotus: Pääkonttorimme sijaitsee Joensuussa, Itä-Suomessa. Maksamme veromme paikallisesti sinne, missä tulomme ovat muodostuneet.

 

Lupaamme, että toimintamme on hiilineutraalia oman tuotantomme osalta viimeistään 2035.

 

Konserniyhtiöidemme vastuullisuusraportin yhteenvetoja

Scanpole

Scanpolen tulosten yhteenveto osoittaa, että tuotamme ilmastohyötyjä asiakkaillemme. Scanpolen pylväät ja aitatuotteet varastoivat hiiltä noin seitsemän kertaa enemmän kuin niiden valmistuksessa syntyy fossiilisia päästöjä. Oman toimintamme hiilijalanjälki vertailujaksolla on pienentynyt, vaikka liiketoimintamme onkin kasvanut.

 

Kun toiminta on aina mahdollisimman vastuullista, se parantaa vaikutusten ennakoitavuutta ja luo vankan pohjan kannattavalle, pitkäjänteiselle toiminnalle vuosikymmeniksi eteenpäin.

 

Koko konsernia koskevat laatujärjestelmät ja -sertifikaatit

ISO 9001 -laatujärjestelmä

Kansainvälinen standardi ISO 9001 asettaa vaatimukset organisaation laadunhallintajärjestelmälle. Se on maailman tunnetuin työkalu laadunhallintajärjestelmän rakentamiseen ja kehittämiseen.

ISO 14001 -ympäristöjärjestelmä

ISO 14000 -standardisarja tarjoaa työkaluja ympäristöasioiden hallintaan ja ympäristönsuojelun tason parantamiseen. Standardi tukee kestävää kehitystä niin ekologisten kuin taloudellistenkin tavoitteiden näkökulmasta.

Raaka-aineemme hankitaan aina vastuullisesti

Teemme läheistä ja pitkäjänteistä puukauppaa metsänomistajien kanssa. Puunhankintamme toteutamme PEFC-kontrolloiduista lähteistä. Kyseisten sertifioitujen seurantajärjestelmien avulla varmistamme, että tuotantoomme saapuvat jatkojalostettavat puut ovat hankittu laillisista, kestävästi hoidetuista metsistä.

Koko konsernin kattavan PEFC-sertifikaatin tunnus on PEFC-COC-FIN-1518.

Lue lisää: www.scanpole.com/sertifikaatit/

 

 


 

Katso myös:

Arvomme