Simo Mikkonen uuden äärellä Höljäkässä

Tuotantokoordinaattori Simo Mikkonen

Simo Mikkonen on yksi tuoreimpia Scanpole Oy:n työntekijöitä Höljäkän tuotantolaitoksella Nurmeksessa. Hän aloitti työnsä tuotantokoordinaattorina helmikuun 2022 alussa.

Viimeiset kaksi vuotta Mikkonen on työskennellyt ERP-järjestelmien ja digitalisaation parissa Iivari Mononen -konsernissa Joensuussa.

”Olin puhtaasti järjestelmäasiantuntijana ja tein tuotannon digitalisointia kaikille Iivari Monosen tytäryhtiöille. Siinä työssä saa hyvän läpileikkauksen koko konsernin liiketoiminnasta; Miten yritys toimii ja mistä bisnes koostuu.”

Ennen Monoselle tuloaan kone- ja tuotantotekniikan insinööri Mikkonen työskenteli Outokummussa Outotecillä kuusi vuotta.

”ERP-järjestelmän parissa toimin sielläkin”, hän kertoo. Työ kansainvälisessä teknologia-alan pörssiyhtiössä vei nuorta insinööriä ja perhettä välillä niin Australiaan kuin Kiinaankin.

”Kyllä minä odotan, että saadaan porukalla homma entistä parempaan lentoon.”

Tuotantokoordinaattori Scanpolessa

Mikkosen uusi työ tuotantokoordinaattorina Höljäkän tuotantolaitoksella on ”miettiä, kuka tekee, mitä tekee ja milloin tekee. Koordinoida tuotantoa.” Digitalisaation kehitys konsernin sisällä kuuluu myös edelleen työtehtäviin.

Työ perheyrityksessä on monipuolista ja palkitsevaa

”Kun teemme työtä pienellä porukalla, työsarka on laaja ja siitä minä pidän. Jokaisella on omat vahvuutensa ja niitä saa käyttää yli vastuualueen. Isommissa yrityksissä työtehtävät ovat usein tarkemmin säädeltyjä”, Mikkonen kertoo.

Uusi vastuualue on tuonut muutoksia Mikkosen arkeen muun muassa pidentyneen työmatkan myötä. ”Ahvenisen mutkat ovat tulleet tutuksi.” Ainakin näin alkuun hän työskentelee neljänä päivänä viikossa Höljäkässä ja yhtenä päivänä Iivari Monosen pääkonttorilla Joensuun Tiedepuistolla.

”Uuden oppimista on paljon — järjestelmäpuolelta hypätä tuotannon suunnitteluun. Kyllä minä odotan, että saadaan porukalla homma entistä parempaan lentoon. Siihen pyritään”, Mikkonen toteaa.

Scanpole-yhtiöt ovat osa Iivari Mononen -konsernia.

Takaisin tiedotteisiin
Kategoria: Uratarinat