Pole+ tuotteet ovat uuden sukupolven aita- ja pylvästuotteita

Scanpolen uudet Pole+ tuotteet tuovat ympäristöystävällisen ja pitkäikäisen vaihtoehdon perinteisillä kyllästeillä käsiteltyjen pylväiden rinnalle.

Pole+ tuotteet on käsitelty kupariöljyllä. Kupariöljyn suoja-aineet hidastavat puuaineen lahoamista, ja vettähylkivät ominaisuudet saavutetaan ns. kantajaöljyn ansiosta. Pole+ tuotteiden kestävyys täyttääkin kriittiselle infrastruktuurille asetetut tiukat vaatimukset.

Pylväiden raaka-aineena käytetään vastuullisesti kasvatettua pohjoismaista mäntyä. Näin saavutetaan vastaavat ominaisuudet kuin perinteisillä kyllästeillä käsitellyillä pylväillä.

  • Pole+ tuotteiden ilmastovaikutukset ovat positiiviset. Kaikkien Scanpolen puupylväiden hiilijalanjälki on jo nykyisin pieni verrattuna kilpaileviin ratkaisuihin. Suurempi ilmastohyöty syntyy Pole+ uusiokäyttömahdollisuuksista, jotka ovat paljon laajemmat kuin perinteisillä kyllästeillä käsiteltyihin pylväisiin verrattuna. Tämän vuoksi Pole+ varastoitunut hiili pysyy poissa ilmakehästä pidempään. Pole+ tuotteet täyttävät myös EU:n vaatimuksen, jonka mukaan rakennustuotteista on 70% uusiokäytettävä, toteaa Scanpolen kehitysjohtaja Hannu Boren.

Pylväiden tuotanto tapahtuu Scanpolen tehtaalla Norjan Ilsengissä.

Perinteisesti kyllästeaineena käytetyn kreosootin käyttö on hyvin rajoitettua EU:ssa (mukaanluettuna Pohjois-Irlanti) 1.5.2023 alkaen, mutta sitä voidaan käyttää vuoteen 2029 saakka ratapölkyissä sekä sähkö- ja telepylväissä.

  • Pole+ -tuotteet ovat tutkitusti turvallisia niin ympäristölle kuin ihmisille. Tuotteita voidaan käyttää turvallisesti esimerkiksi ihmisasutuksen lähellä tai pohjavesialueilla, kertoo Scanpolen toimitusjohtaja Janne Monni.

Lisätietoja:
Janne Monni, toimitusjohtaja, Scanpole Oy, janne.monni@scanpole.com, p. +358 400 210 512

Yksi Pole+ tuotteiden käyttökohteista ovat eläinaitaukset. 

Takaisin tiedotteisiin
Kategoria: Uutiset