Mittava ympäristöinvestointi Höljäkän kyllästämöllä Nurmeksessa

ScanPole Oy:n Höljäkän kyllästämöllä Nurmeksessa alkaa toukokuussa 2019 kolmevuotinen varastoalueiden kunnostushanke. Kyllästämön tuotanto- ja varastoalueita kunnostetaan kaikkiaan seitsemän hehtaaria, ja samassa yhteydessä vaihdetaan maa-aineksia sekä puhdistetaan maaperää.

Mittavassa hankkeessa alueelle rakennetaan uudet varastokentät, ajanmukainen sadevesijärjestelmä sekä tasausallas. Kyllästämötoiminta jatkuu normaalisti koko työmaan ajan.

  • Höljäkän kyllästämö on toiminut yli 60 vuotta ja maaperään on päässyt haitta-aineita – todennäköisesti eniten 40 vuotta sitten riehuneen tulipalon yhteydessä. Nykyinen toiminta on tarkkaan suojattua ja valvottua eikä haitta-aineita pääse enää ympäristöön, kertoo tekninen johtaja Sami Lehtoranta.

Alueen maaperän ja pohjavesien kuntoa on seurattu yli 30 vuotta. Työmaan edetessä valuma- ja pohjavesien tilaa tarkkaillaan tehostetusti. Kunnostushanke suoritetaan yhteistyössä ScanPole Oy:n sekä kyllästämön aiempien omistajien kesken. Aluehallintovirasto on myöntänyt hankkeelle ympäristöluvan kaksi vuotta sitten.

Lisätietoja:
Tekninen johtaja, Sami Lehtoranta
sami.lehtoranta[ at ]iivarimononen.fi

Takaisin tiedotteisiin
Kategoria: Uutiset