Jarmo Kemppainen – Metsäalan pitkän linjan koululainen

Tuotantopäällikkö Jarmo Kemppainen

Jarmo Kemppainen on toiminut Höljäkän tuotantolaitoksen tuotantopäällikkönä vuodesta 2010 lähtien.

Peruskoulun jälkeen hän opiskeli Pieksänmäellä metsäkoulussa metsäalan peruskurssin sekä Mäntyharjulla metsuriopinnot. Armeijan jälkeen alkoivat työt Metsäliitossa.

Opit pylväspuiden valmistukseen metsästä

”Olen niin sanottu ’pitkän linjan koululainen’. Metsäalan töissä olen ollut nuoresta lähtien useiden eri yhtiöiden palveluksessa”, Kemppainen kertoo. Yhteisenä tekijänä työpaikoilla ovat olleet puupylväät.

”Pienimuotoistahan se oli, jos vertaa Scanpolen tämän päivän toimintaan.”

1980-luvulla Kemppainen oli mittaamassa, kaatamassa, kuorimassa ja jakamassa pylväspuita. Mittamiehenä hän oli aitiopaikalla näkemässä, kuinka tekniikka kehittyi vauhdilla: ”Pystymittoja tein Vapolla ja Metsäliitolla ollessani. Sitten tulivat käsitietokoneet, joilla mitattiin tukit metsässä tai laanilla, kunnes siirryttiin konemittaukseen. Alkuun koneet hoitivat vain karsinnan ja pätkimisen”, muistelee itsekin moottorisahalla petäjiä kaatanut Kemppainen.

”Pienimuotoistahan se oli, jos vertaa Scanpolen tämän päivän toimintaan.”

Vuonna 1990 Kemppainen palasi koulunpenkille ja opiskeli metsätalousteknikoksi Siilijärven metsäopistosta. Koulun jälkeen työura vei Finnforestin Kolhon tuotantolaitokselle Pirkanmaan ja Keski-Suomen rajamaille.

Iivari Monosen palvelukseen siirtyminen

”Kolhossa vedin tuotantoa ja välillä hoidin kyllästetyn sahatavaran sekä pylväiden myyntiä. Toimin myös laatu- ja ympäristöpäällikkönä, ja kun siirryin yritysoston myötä Iivari Monoselle 2004, olin alkuun laatupäällikkönä myös Monosella”, Kemppainen kertoo.

Kuutisen vuotta Kemppainen toimi hankintaesimiehenä, ostaen pylväsraaka-aihioita Kolhon laitokselle Pirkanmaalta ja pienimuotoisemmin Keski-Suomesta.

Kolhon tuotantolaitos toimi Iivari Monosen alaisuudessa vielä vuoteen 2011 asti, jonka jälkeen pylvästoiminnot keskitettiin Nurmekseen Höljäkkään ja Kolhon laitos ajettiin alas.

Höljäkkään

Jarmo Kemppainen siirtyi hankintaesimiehen tehtävistä Höljäkkään vetämään tuotantoa vuonna 2010.

”Nykyään työhöni kuuluu henkilöstöjohtaminen sekä tuotannon ja lähetysten logistiikan johtaminen Scanpole Oy:n Höljäkän tuotantolaitoksella.”

Iivari Mononen on viimeisen reilun kymmenen vuoden aikana laajentunut merkittävästi yritysostojen myötä, ja Jarmo Kemppainen on ollut koko tämän ajan aitiopaikalla näkemässä muutosta. Hän pitää työnantajaansa hyvin kehitysmyönteisenä toimijana.

“On ollut työntäyteisiä vuosia ja mielenkiintoisia haasteita. Maailman markkinoilla tapahtuvat muutokset ovat aiheuttaneet välillä haasteita tuotannossa ja logistiikassa, mutta onneksi on aina löydetty korvaavia markkinoita ja on saatu tuotanto pyörimään”, Kemppainen toteaa.

Takaisin tiedotteisiin
Kategoria: Uratarinat